در این مقاله قصد داریم دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین و خاموش شدن آن را مورد بررسی قرار دهیم. تصور کنید که در حال رانندگی در جادههای برون شهری هستید و ناگهان دور موتور خودرو کاهش مییابد و خودرو خاموش میشود.
در این شرایط آشفته، نمیدانید چه کنید. بنابراین، برای پیشگیری از وقوع این نوع واقعه ناگهانی، به نشانههایی که خودرو نشان میدهد به دقت توجه کنید.
مهم: اگر افت دور موتور خودرو ناشی از مشکلی کوچک است، میتوانید به رانندگی ادامه دهید. اما اگر نوسانات دور موتور ناشی از ایراد جدی باشد، ممکن است باعث آسیب بیشتر به خودرو شود و ایمنی راننده را به خطر بیندازد.
آنچه خواهید خواند:
دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین؛ دور موتور خودرو چیست؟
پیش از توضیح در مورد دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین بهتر است در مورد دور موتور توضیح دهیم. دور موتور خودرو، یکی از پارامترهای حیاتی برای عملکرد موتور است که به تعداد دورهایی که موتور در هر دقیقه انجام میدهد، اشاره دارد.
این پارامتر با واحد RPM اندازهگیری میشود و برای عملکرد بهینه موتور بسیار اهمیت دارد. عوامل متعددی میتوانند منجر به پایین آمدن ناگهانی دور موتور و خاموش شدن خودرو شوند. این عوامل موارد زیر را شامل میشود:
- نرسیدن سوخت کافی: عدم تأمین مقدار کافی سوخت به موتور میتواند باعث کاهش دور موتور و خاموش شدن خودرو شود. همچنین کثیفی فیلتر بنزین سراتو می تواند یکی از دلایل نرسیدن سوخت کافی به خودرو باشد.
- مشکلات الکتریکی و الکترونیکی: مشکلات در باتری، ژنراتور، یا رلههای برقی میتوانند باعث پایین آمدن دور موتور و خاموش شدن خودرو گردند.
- خرابی سیستم جرقه: اگر شمع سراتو سایپا به درستی جرقه نزند، موتور بهدرستی عمل نخواهد کرد و خاموش میشود.
- خرابی سیستم ECU: نقص در سیستم کنترل موتور نیز میتواند به پایین آمدن دور موتور و خاموش شدن خودرو منجر شود.
- نشتی سوخت: هر گونه نشتی در سیستم سوخت رسانی میتواند به کاهش سوخت رسانی و کاهش دور موتور منجر شود.
- مشکلات در گیربکس: نقص در گیربکس میتواند باعث کاهش انتقال قدرت به چرخها و پایین آمدن دور موتور شود.
نقص در وایر شمع، فیلتر و پمپ بنزین، دینام ماشین، کویل و سنسورها: این موارد نیز میتوانند به پایین آمدن دور موتور و خاموش شدن خودرو منجر شوند. برای جلوگیری از اینگونه وقایع ناگهانی، لازم است به موارد فوق دقت کرده و به صورت دورهای موتور و وسایل جانبی خودرو را بررسی و نگهداری کنیم.
بیشتر بخوانید: خرید لوازم یدکی اپتیما
4 دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین هنگام ترمز گیری
دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین بیشتر در زمان ترمز گیری اتفاق می افتد. در زمان ترمز ترمز، ممکن است دور موتور خودرو کاهش یابد که این موضوع برای بسیاری از رانندگان آشنا است.
این امر در واقع یک پدیده طبیعی است، اما اگر افت دور موتور بیش از حد باشد، ممکن است خودرو دچار مشکل شود. پس چه عواملی میتوانند باعث این افت دور موتور هنگام ترمز گرفتن شوند؟
1. هدایت شدن خلاء موتور به جای موتور به بوستر ترمز
از جمله دیگر دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین هدایت خلاء موتور است. وقتی ترمز را فشار میدهید، بار بیشتری بر دینام اعمال میشود که دور موتور را کاهش میدهد. همچنین، بوستر ترمز که از خلاء موتور استفاده میکند، همزمان با کارکرد ترمز به فرایند کمک میکند. این دو عامل میتوانند باعث افت دور موتور هنگام ترمز گرفتن شوند.
باید به این نکته توجه داشت که وقتی خلاء موتور به جای موتور به بوستر ترمز هدایت میشود، این میتواند باعث افت دور موتور شود. به ویژه اگر در هنگام استارت زدن، پدال ترمز واکنشی نشود،
این ممکن است نشانهای از نشتی یا ترک خوردگی در سیستم ترمز، لنت ترمز جلو سراتو یا لنت ترمز عقب سراتو سایپا و خلاء موتور باشد. در این صورت، حتما باید خودرو را بررسی و تعمیر کرد تا مشکلات به ارتباط با سیستم ترمز و خلاء موتور برطرف شود.
2. خرابی شیلنگ بوستر ترمز دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین
یکی از این دلایلی که ممکن باعث افت دور موتور خودروی شما شود احتمالا مربوط به شیلنگ بوستر ترمز و خلاء باشد. اگر شیلنگ متصل به بوستر ترمز دچار نشتی یا خرابی شود، میتواند باعث نشت خلاء شود و فشار لازم برای عملکرد صحیح بوستر ترمز را در معرض خطر قرار دهد.
3. بار اضافی دینام دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین
یکی از دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین ترمز گرفتن، وارد شدن بار اضافی به دینام از طریق چراغهای ترمز است. وقتی که پدال ترمز فشار داده میشود، چراغ ترمز روشن میشود و دینام بار بیشتری را تحمل میکند که این امر میتواند باعث ایجاد بار اضافی بر روی موتور شود و در نتیجه افت جزئی در دور موتور ایجاد کند.
افت دور موتور در این حالت ممکن است به صورت حداقلی باشد، اما اگر سیستم برقی خودرو بهینه نباشد یا موتور تحت فشار باشد، بار اضافی میتواند افت قابل توجهی در دور موتور هنگام ترمز زدن ایجاد کند. بنابراین، بررسی سیستم برقی و دینام خودرو پیشنهاد میشود تا مشکل افت دور موتور هنگام ترمز گرفتن رفع شود.
4. خرابی استپر موتور دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین
استپر موتور نقش مهمی در تنظیم میزان هوای وارد شده به موتور دارد که به حفظ دور موتور کمک میکند. اگر استپر موتور خراب یا کثیف باشد، میتواند باعث افت دور موتور هنگام ترمز گرفتن شود.
این بخش بر اساس اصل دور زدن هوا در اطراف صفحه دریچه گاز بسته عمل میکند تا دور موتور را حفظ کند. بنابراین، اگر استپر موتور بهدرستی عمل نکند، موتور ممکن است کمبود هوای لازم را تجربه کند که باعث افت دور موتور هنگام ترمز زدن میشود.
سخن پایانی دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین
در این مقاله، به بررسی دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین پرداختیم. اهمیت توجه به نشانههایی که خودرو نشان میدهد و بررسی دقیق و نگهداری منظم از موتور و وسایل جانبی خودرو برای جلوگیری از وقوع وقایع ناگهانی تأکید شد. همچنین، عواملی که میتوانند منجر به افت دور موتور هنگام ترمز گرفتن شوند، بهصورت دقیق مورد بررسی قرار گرفت.
با توجه به اهمیت دور موتور برای عملکرد صحیح خودرو و افزایش ایمنی در رانندگی، پیشنهاد میشود که از رویکردهای پیشگیرانه و نگهداری منظم برای حفظ عملکرد موتور و نظام برقی خودرو استفاده نمایید. این اقدامات میتوانند به جلوگیری از مشکلات احتمالی و افزایش طول عمر و عملکرد خودرو کمک کنند. به منظور خرید قطعات مهم همانند بوش طبق سراتو و سایر لوازم سراتو می توانید به فروشگاه کیا 110 مراجعه کنید.
سوالات متداول دلیل پایین آمدن دور موتور ماشین
- بار اضافی دینام چگونه باعث پایین آمدن دور موتور ماشین میشود؟
چراغهای ترمز و بار اضافی که به دینام متصل میشوند نیز میتوانند عاملی برای افت دور موتور باشند. زمانی که ترمز فشار داده میشود، چراغهای ترمز باعث افزایش بار بر روی دینام میشوند که در نتیجه میتواند توجه قابل توجهی از دور موتور را کاسته و موتور را درگیر کند.
- آیا ولتاژ پایین باتری میتواند نوسانات دور موتور را تحریک کند؟
بله، ولتاژ پایین باتری میتواند در نوسانات دور موتور تأثیرگذار باشد، زیرا ممکن است دینام خودرو دچار مشکل شود که باعث نوسانات دور موتور میشود.
- ضروریترین نکته در پیشگیری از نوسانات دور موتور خودرو چیست؟
انجام سرویس دورهای خودرو مهمترین کار برای جلوگیری از ایجاد نوسانات دور موتور است.